"It's a small world" het verhaal van een legende
De meest iconische cruise ter wereld viert z’n 50e verjaardag

 
50 jaar geleden werd een zeer belangrijke opdracht toevertrouwd aan Walt Disney: 4 paviljoenen ontwerpen voor de Wereldtentoonstelling van 1964 in New York. Een van deze paviljoenen moest een exclusieve invulling geven over de wonderen van de wereld voor het UNICEF paviljoen.
 
Met de verworven ervaring van de opening van Disneyland Californië in 1955 verzamelde Walt Disney al zijn kennis en bracht de meest ervaren Imagineers rond de tafel om een unieke attractie uit te tekenen. Een van die artiesten was Mary Blair, een favoriet van Walt. Zij had haar unieke tekenstijl reeds gebruikt voor de illustraties van de films Alice in Wonderland en Peter Pan. Deze 2 films waren vonden hun inspiratie op het leven van kinderen en kleurrijke landschappen en werden uitgewerkt met de penselen van Mary Blair.
 
De eerste plannen van de attractie, onder de werknaam "Children of the World", was opgebouwd rond kleine poppen die elk hun eigen volkslied zongen in hun eigen taal. Het werd al snel duidelijk dat deze kakafonie van geluiden praktisch niet realiseerbaar was, daarom vroeg Walt Disney aan de Sherman broers om een soundtrack te schrijven met als thema de wereldvrede. Het beroemde schrijversduo kwam al snel te voorschijn met een lied waarin de gelijkheid en de broederschap centraal stonden met het oog om kinderen uit de hele wereld te inspireren. Richard en Bob Sherman schreven het lied in minder dan 24 uur met slechts 1 limiet in gedachten: het lied moest eenvoudig en gemakkelijk te zingen zijn in elke taal. Door de simpelheid werd het een klassieker en werd het het legendarische lied dat iedereen wel kent “it’s a small world”.
 
Walt Disney was zo overtuigd van het lied van de Sherman brothers' dat hij besliste om de attractie te hernoemen tot "it's a small world". De attractie werd een gigantisch succes tijdens de wereldtentoonstelling in New York en bracht veel geld op voor UNICEF.
Door het gigantische succes en het enthousiasme van de bezoekers besliste Walt Disney om de attractie te verhuizen naar Disneyland Californië na afloop van de wereldtentoonstelling.
 
"it's a small world" is vandaag de dag een legendarische en iconische attractie. Ze is zeer geliefd en zorgt voor vele emoties. Sinds de opening van de attractie in 1964 maakten meer dan 1 miljard mensen reeds een boottochtje op de ‘happiest cruise’ in de Disney Parken.
Naar aanleiding van de 50e verjaardag slaat The Walt Disney Company nogmaals de handen in mekaar met UNICEF om een waar moment van vrede door mensen uit te nodigen om deel te nemen aan het international koor op 10 april 2014. Want hoe groot de wereld ook in werkelijkheid is, "there's so much that we share that it’s time we’re aware it's a small world after all". 
 
     

Walt Disney voor de maquette van de 1ste  "It's a small world"
t.b.v. de wereldtentoonstelling in 1964.

Het begint er aardig op te lijken. Alles onder controle.

Richard en Bob Sherman (the Sherman brothers)  schreven het
"It's a small world" in minder dan 24 uur.
 

Anno 2014 in Disneyland resort ParijsIt's a small world, de muziek.

It's a world of laughter
A world of tears
It's a world of hopes
And a world of fears
There's so much that we share
That it's time we're aware
It's a small world after all

There is just one moon
And one golden sun
And a smile means
Friendship to every one
Though the mountains divide
And the oceans are wide
It's a small world after all

It's A Small World Af-ter All.
It's A Small World Af-ter All.
It's A Small World Af-ter All.
It's A Small World Af-ter All.
It's A Small World Af-ter All.

De cd-single is waarschijnlijk nog wel te koop in
een van de Disney shops in Disneyland park en is ook terug te vinden op een van de Disneyland Resort Parijs verzamel cd's.

 

Meer foto's van "It's a small world" vindt je HIER
en de attractie in kerstsfeer vindt je HIER!

 

Foto's en teksten ©Disney & DLRPfriends