Wishes vuurwerkshow in Disneyland Resort Parijs.


Het verhaal wordt gepresenteerd door Japie Krekel.

"Wishes" vertelt het verhaal over het uitkomen van al jouw wensen, waarbij men gebruik maakt van alle bekende Disney liedjes en de stemmen van de bekende Disney karakters ondersteund door een groots vuurwerk.


De show is gemaakt om iedereen tegen middernacht samen te brengen voor een innige omhelzing en het terug denken aan alle vervlogen herinneringen.   Ontdek dat wensen uit kunnen komen met "wishes"!

 

Feiten:
De show duurt ongeveer 10 minuten er worden meer dan 1100 stuks vuurwerk en pyrotechnics gebruikt, 3 lasers en 4 beeldprojectoren van 6000 Watt.


"Wishes" met de stemmen van:

* Japie Krekel , de Blauwe Fee en Pinokkio (1940 "Pinokkio")
* Sneeuwwitje en de boze koningin (1937 "Sneewwitje en de zeven dwergen")
* Assepoester (1950 "Assepoester")
* Peter Pan (1953 "Peter Pan")
* Ariel (1989 "Kleine Zeemeermin")
* Aladdin en Genie (1992 "Aladdin")
* Tinker Bell (ook uit "Peter Pan"), zei vliegt vanaf Sleeping Beauty Castle naar beneden.

 

De rode draad in "Wishes" is het nummer "Starlight, Star Bright," met daardoor heen de volgende 12 Disney songs uit 10 klassieke Disney films:
* "Sneeuwwitje
 en de zeven dwergen" (1937)
* "Pinokkio" (1940)
* "Fantasia" (1940)
* "Assepoester" (1950)
* "Peter Pan" (1953)
* "Doornroosje" (1959)
* "Kleine zeemeermin" (1989)
* "Belle en het Beest" (1991)
* "Aladdin" (1992)
* "Hercules" (1997)

 

Meer foto's in ons fotoboek!

 

De makers:


Steven Davison (foto rechts), is werkzaam als director van Walt Disney Creative Entertainment en de bedenker van "Wishes" en de muziek is van Steve Skorija, muzikaal director voor Walt Disney Entertainment.
" Wishes" heeft een scala aan speciale effecten, die speciaal voor deze show zijn geschreven, en die in 2005 in Disneyland Resort Parijs, met groot sukses voor het eerst vertoond zijn.

 

KIJK TIP mocht de show nog eens terug komen in DLRP, bekijk de Fantillusion Parade vanaf een plek zodat je je daarna zo snel mogelijk kan verplaatsen naar Central Plaza. Vanaf Central Plaza heb je het beste uitzicht naar zowel links als rechts!

Alle attractie rijen zijn vanaf dat moment gesloten dus het is heel erg druk! Je hebt ook een heel mooi uitzicht vanaf het station van Mainstreet USA. Het geluid is ook daar nog perfect. In het gehele park gaat de straat verlichting uit, dus als je je nog moet verplaatsen is dat een behoorlijk karwei omdat er een heleboel mensen zich na Fantillusion naar de uitgang begeven. 

 

Klik hier voor onze foto's van Wishes
Klik hier voor foto's van "the making of".

TIP: Probeer de cd "Wishes" uit Walt Disney World te pakken te krijgen. Je hebt dan de complete muziek en gesproken teksten die te horen zijn tijdens de show Wishes. (De show in Walt Disney World is identiek aan die in Parijs)
De korte Wishes versie staat op diverse verzamel cd's die te koop zijn/waren in de winkels in Disneyland Resort Parijs.

ęDisney en DLRPfriends.nl